Hvorfor SAP kaller sitt produkt Business Analytics (BA) og ikke Business Intelligence (BI)?

Forskjellen mellom Business Analytics (BA) og Business Intelligence (BI):

Jeg har tidligere omtalt SAP’s BusinessObjects satsning, som nå begynner å finne sin form, og sagt at jeg liker det jeg ser.

Fra SAP hører man ofte at det de leverer er Business Analytics og ikke Business Intelligence. Hva er det så SAP ønsker å kommunisere ved å gjøre et nummer av at BA og BI er to forskjellige ting, og at det SAP leverer først og fremst er Business Analytics?

Nedenforstående link er til en god artikkel som belyser forskjellen mellom BA og BI: http://www.cio.com/article/print/18095

Veldig kort kan man si at mens BI har den rendyrkede analytiker som målgruppe, hun som er opptatt av måltall, utvikling og de store linjer, så er målgruppe for BA i større grad virksomhetens handlingsmennesker.

Med handlingsmennesker mener jeg de som har ansvar for produksjon, markedføring, salg, innkjøp osv.

Målet er å gjøre analyse til en integrert del av alle virksomhetens funksjoner og prosesser, og ikke noe som foregår i fjerne stabsfunksjoner.

Det SAP tilbyr, og som gjør at produktet blir noe mer enn bare BI, er integrasjon. Fra et rødt flagg på et dashbord skal man kunne gå helt ned til den eller de forretningsbegivenhetene som er årsaken til det røde flagget – også skal man handle!

Som alltid når det gjelder SAP: Verdien ligger i helhet og integrasjon, ikke så mye den enkelte applikasjon.

Enten BI leveres via skjerm eller papir, så dreier det seg om aggregerte verdier. For praktikerne er ikke dette nok. Informasjon skal utløse handling og da må man få rask tilgang til enkelttransaksjoner.

Dessuten: Tradisjonell BI rapporterer i henhold til forhåndsdefinerte regler. For praktikeren, som skal forske på årsaker, så er man avhengig av fleksibilitet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Business_analytics

Om Steinar Heskestad

SAP ERP Consultant
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar